Naaicentrum Leidsche Rijn

Hoe het begon

Hoe het begon

Al op zeer jonge leeftijd was ik gefascineerd van het maken van kleding. Als mijn ouders mij weer eens kwijt waren wisten ze al waar ze mij konden vinden, namelijk bij  mijn tante een paar huizen verderop. Mijn tante was coupeuse en ik vond het maar wat prachtig dat er van een lapje stof een heus kledingstuk gemaakt kon worden.

Al snel leerde mijn tante mij om met naald en draad 2 lapjes stof aan elkaar te naaien, maar ja, die naaimachine was vèèl interessanter en heel af en toe mocht ik dan achter de naaimachine zitten terwijl mijn tante het pedaal bediende want daar kon ik natuurlijk nog niet bij.

Mijn eigen naaimachine

Op m’n 8e verjaardag kreeg ik mijn eigen echte naaimachine, het was dan wel een handnaaimachine, ja je leest het goed dat kun je je nu niet meer voorstellen met al die mooie computergestuurde machines van nu, maar die moest je met een slinger aan de zijkant ronddraaien om het in beweging te zetten.

Maar o, o, wat was ik trots op mijn eigen naaimachine.

Inmiddels ben ik 56 jaar en zit nog steeds met veel plezier achter de naaimachine. Ik heb verschillende modevak opleidingen gedaan van modinette t/m lerares coupeuse en daarnaast opleidingen voor lingerie coupeuse en lerares.

Van je passie je werk maken

Op 27 juli 2007 ben ik gestart met atelier de Vergulde Schaar toen nog alleen kledingreparatie, wat ik in 2010 wegens privé-omstandigheden op non-actief heb moeten zetten om vervolgens in augustus 2012 een doorstart te maken.

In 2014 ben ik begonnen met het geven van naailessen en atelier de Vergulde Schaar werd Naaicentrum Leidsche Rijn.

Per 1 september 2017 ben ik gestopt met mijn parttime baan en werk ik volledig in m’n atelier, want wat is nu leuker dan van je passie je werk te maken?

Sinds januari 2018 beschik ik over een mooie lesruimte aan de Utrechtseweg 10 in Vleuten waardoor de modevakschool gescheiden is van het reparatieatelier.

Door de grote belangstelling voor het vak ben ik me steeds meer gaan richten op het geven van naailessen en opleidingen wat inmiddels is uitgegroeid tot 9 lesgroepen voor volwassenen en 2 groepen voor kinderen vanaf 8 jaar.

daarnaast geef ik (meestal) in de vakantieperiodes workshops voor kinderen en volwassenen.