Naaicentrum Leidsche Rijn

tiener naaicursus start 8 februari 2018

tiener naaicursus start 8 februari 2018

Naaicursus voor tieners
Leeftijd 12 tot 17 jaar
Groep van min. 4 maximaal 6 personen
Wanneer:
2 x per jaar in blokken van 8 lessen, donderdag van 17.00 tot 18.45
Data voorjaar:

8, 22 februari
8, 22 maart
12 april
3, 17, 31 mei

Kosten: € 135,- per cursus van 8 lessen
Inclusief materialen, gebruik van machines m.u.v. materialen voor het zelf gekozen project
(zie het lesprogramma).
Het volledige cursusbedrag wordt vooraf voldaan.

Lesprogramma:
Tijdens de 1e les ga je al aan de slag met de naaimachine, we starten met een gemakkelijk project waardoor je leert te werken met de naaimachine, daarna gaan we gezamenlijk een leuk rokje maken en vervolgens een legging zodat je al snel inzicht krijgt hoe een patroon eruitziet.
Vanaf les 4 ga je zelf een model uitzoeken wat je wilt gaan maken uit de patroonbladen die aanwezig zijn, samen kijken we dan of het gekozen model haalbaar is qua moeilijkheidsgraad, niets is zo frustrerend als met een werkstuk te beginnen wat te moeilijk is, je wilt natuurlijk wel plezier hebben in je nieuwe hobby.
Aan de hand van het gekozen werkstuk krijg je van mij stofadvies met een lijstje wat je nodig hebt zodat je dat kunt gaan aanschaffen.
Je leert dan hoe je een patroon moet uitraderen, het patroon overbrengen op de stof en natuurlijk hoe je het patroon uit je stof moet knippen om vervolgens het kledingstuk stap voor stap in elkaar te naaien in een logische volgorde waarbij we de naaibeschrijving uit het tijdschrift volgen zodat je leert hoe je de beschrijving moet lezen zodat je na de cursus thuis zelf aan de slag kunt met eenvoudige modellen.

Materialen:
Tijdens de cursus mag je gebruik maken van de naaibenodigdheden die je nodig hebt voor het maken van kleding zoals spelden, patroonpapier, centimeter, krijt enz. dat hoef je zelf niet aan te schaffen tenzij je thuis aan de slag gaat dan heb je dit soort spulletjes natuurlijk wel nodig. Ook mag je gebruik maken van de naaimachines.
Ook de stoffen en fournituren t/m les 4 zitten bij de cursus inbegrepen.
Je hoeft alleen de materialen voor je zelf gekozen project aan te schaffen zoals de benodigde stof, evt. een rits garen of knopen etc.

BIJ VRAGEN KUN JE ALTIJD MAILEN NAAR:
info@naaicentrum-leidscherijn.nl

Naaicentrum Leidsche Rijn Utrechtseweg 10 Vleuten ( naast Intratuin)